Тие предизвикувале страв кај фашистите, лечеле борци, гинеле за нашата слобода

Во Балканските војни учествувале 100.000 жени, од кои 25.000 загинале, а 40.000 биле ранети. 3344 жени како првоборци станале носители на Партизанска споменица во 1941 …

Тие предизвикувале страв кај фашистите, лечеле борци, гинеле за нашата слобода Прочитај повеќе »