Спомениците на Александар Македонски и Филип одат за Солун

Спомениците на Александар Македонски и Филип Втори Македонски, кои се на плоштадот во Скопје, ќе бидат префрлени во Солун, пишува грчкиот весник „Катимерини“. Како што …

Спомениците на Александар Македонски и Филип одат за Солун Прочитај повеќе »