Почина Фимчо Муратовски, основоположник на диригентската уметност во земјава

Денеска, на 91-годишна возраст, почина маестро Фимчо Муратовски, еден од основоположниците на диригентската уметност во земјава и поранешен директор на Македонската филхармонија. „Со маестро Муратовски …

Почина Фимчо Муратовски, основоположник на диригентската уметност во земјава Прочитај повеќе »