финците

Шеесет проценти од Финците против зачленувањето во НАТО

Педесет и девет проценти од финскиот народ се против нивната земја стане членка на НАТО. Ова го покажува истражувањето направено од страна на агенцијата „Галуп“. …

Шеесет проценти од Финците против зачленувањето во НАТО Прочитај повеќе »

Одлучиле да го решат проблемот со гладта во целиот свет – Финците направија биореактор кој прави храна од зраците на Сонцето

Уверени се дека со помош на нивниот изум, може да се реши проблемот со гладта низ целата планета. Финските научници констатираа дека апарутарата, која работи …

Одлучиле да го решат проблемот со гладта во целиот свет – Финците направија биореактор кој прави храна од зраците на Сонцето Прочитај повеќе »

Scroll to Top