фиренца

Галеријата Уфици со бесплатна онлајн изложба слави 700 години од смртта на Данте Алигиери

Галеријата Уфици во Фиренца ќе ја направи онлајн достапна изложбата во чест на 700-годишнината од смртта на италијанскиот поет Данте Алигиери. На виртуелната изложба ќе …

Галеријата Уфици со бесплатна онлајн изложба слави 700 години од смртта на Данте Алигиери Прочитај повеќе »

(Видео) Кање беше нервозен кога ме зема, Ким за венчавката со познатиот рапер

Во замок изграден во 16. век, пред шест години се венчаа познатиот американски рапер Кање Вест и неговата сопруга Ким Кардашијан. На церемонијата присуствуваа нивните …

(Видео) Кање беше нервозен кога ме зема, Ким за венчавката со познатиот рапер Прочитај повеќе »

500 евра казна за туристите во Фиренца што ќе јадат на улица

Властите во италијанскиот град Фиренца со по 500 евра ќе ги казнуваат туристите што ќе јадат на улица. На туристите ќе им биде забрането да …

500 евра казна за туристите во Фиренца што ќе јадат на улица Прочитај повеќе »

Scroll to Top