Откриен фосил на џиновски лилјак во Нов Зеланд

Во Нов Зеланд се откриени фосилни остатоци од џиновски лилјак, кој на тие простори живеел пред повеќе од милион години, а кој е трипати поголем …

Откриен фосил на џиновски лилјак во Нов Зеланд Прочитај повеќе »