Заринкаа 150 кита на брегот на Австралија, само 15 преживеаја

Повеќе од 150 кита заринкаа во заливот Хамелин на западот од Австралија, а само 15 сè уште се живи, соопштиле утрово официјалните лица. Заринканите животни прв …

Заринкаа 150 кита на брегот на Австралија, само 15 преживеаја Прочитај повеќе »