Археолози од Турција пронашле остатоци од тројанскиот коњ

Археолози кои вршат ископувања во Турција, на местото на историскиот град Троја, на брдата на Хисарлика, откриле голема древна конструкција за која веруваат дека претставува …

Археолози од Турција пронашле остатоци од тројанскиот коњ Прочитај повеќе »