Руската ракета „Сојуз“ се спои со Меѓународната вселенска станица

Руската ракета „Сојуз“, која била лансирана во вторникот, во четвртокот била споена со „Меѓународната вселенска станица“ (МSS). Ракетата со теретен вселенски брод, стигна со храна, …

Руската ракета „Сојуз“ се спои со Меѓународната вселенска станица Прочитај повеќе »