Исчезна најголемиот глечер во светот, од топлите води се скршил на помали делови

Некогаш најголемиот глечер на светот А68, кој покриваше област од речиси 6000 квадратни километри, откако во 2017 година се одвои од Антарктикот, повеќе го нема …

Исчезна најголемиот глечер во светот, од топлите води се скршил на помали делови Прочитај повеќе »