Три девојки годинава меѓу коњаниците на Илинденскиот марш

Оваа година во илинденскиот марш до Крушево ќе учестуваат три девојки. Минатата година Ели Апостоловска од Велес беше единствената девојка која со коњот Цезар прстигна …

Три девојки годинава меѓу коњаниците на Илинденскиот марш Прочитај повеќе »