Кувајт

На саем во Кувајт е претставен новиот авион на три ката со кој може да летаат 755 патници

На саем во Кувајт беше претставен новиот авион AWWA Sky Whale, дизајн на Оскар Виналс. Станува збор за авион кој треба да ја претставува иднината …

На саем во Кувајт е претставен новиот авион на три ката со кој може да летаат 755 патници Прочитај повеќе »

(Видео) Жена шета лав среде улица како обично домашно милениче

Чувањето егзотични животни, како тигри или лавови, како домашни миленици, е легално во поедини држави на Блискиот Исток и Јужна Азија. Па така на интернет …

(Видео) Жена шета лав среде улица како обично домашно милениче Прочитај повеќе »

(Видео) Шеик го отпушти синот од владата поради корупција

Владетелот на Кувајт, Сабах ал-Ахмад, ги сменил својот син и уште еден министер во владата по нивните меѓусебни обвинувања за корупција. Сабах  му нареди на …

(Видео) Шеик го отпушти синот од владата поради корупција Прочитај повеќе »