Почина најстариот ветеран од Втората светска војна

Најстариот ветеран во Втората светска војна во САд, Афроамериканецот Лоренс Н. Брукс, почина на 112 години. Тој беше и најстариот човек во САД. Тажната вест …

Почина најстариот ветеран од Втората светска војна Прочитај повеќе »