Првата шведска премиерка си поднесе оставка само неколку часа откако беше избрана

Шведската премиерка Магдалена Андерсон, си поднсе оставка само неколку часа откако беше избрана. Таа оставката ја поднесе откако парламентот не го поддржа владиниот предлог буџет, …

Првата шведска премиерка си поднесе оставка само неколку часа откако беше избрана Прочитај повеќе »