Нестле

„Нестле“ ги искористува децата за производство на какао, обвинува Џорџ Клуни

Глумецот Џорџ Клуни изјави дека ги поддржува сите истраги поврзани за компанијата „Неспресо“ и нејзиното искористување на децата и детскиот труд за производството на какао …

„Нестле“ ги искористува децата за производство на какао, обвинува Џорџ Клуни Прочитај повеќе »

Компанијата „Нестле“ ќе оди на суд поради обвинувања за детско робство

Сојузниот жалбен суд во Сан Франциско ги поддржал групите на поранешни робови кои го обвинија прехрамбениот гингант „Нестле“ дека поттикнува робство на фармите со какао, …

Компанијата „Нестле“ ќе оди на суд поради обвинувања за детско робство Прочитај повеќе »

Компании во 21 век ги користат децата за производство на чоколада

Голем број познати светски компании се обвинети за искористувањето на децата и нивниот труд и ропство за да направат дел од производите што секојдневно ги …

Компании во 21 век ги користат децата за производство на чоколада Прочитај повеќе »

Scroll to Top