Деведесет проценти од светскиот отпад доаѓа од 10 реки

Научниците откриле дека 90% од светскиот пластичен отпад пристигнува од само 10 реки, Осум се од Азија, а две од Африка. Светските влади ширум светот …

Деведесет проценти од светскиот отпад доаѓа од 10 реки Прочитај повеќе »