Никола Тесла

Граѓаните на Онтарио од оваа година ќе го празнуваат роденденот на Никола Тесла

Граѓаните на Онтарио од оваа година ќе го празнуваат роденденот на Никола Тесла, пишуваат светските медиуми. Десетти јули, кога се родил големиот научник стана и …

Граѓаните на Онтарио од оваа година ќе го празнуваат роденденот на Никола Тесла Прочитај повеќе »

Новак Ѓоковиќ ќе го глуми Никола Тесла во филм

Најдобриот светски тенисер Никола Тесла би можел да го глуми еден од најголемите светски научници во историјата Никола Тесла. Познатиот српски глумец Милош Биковиќ кој …

Новак Ѓоковиќ ќе го глуми Никола Тесла во филм Прочитај повеќе »

(Видео) Никола Тесла сакал да контактира со вонземјани

Вонземјаните му биле опсесија на најголемиот светски научник Никола Тесла. Тој правел инструменти со кои требало да оствари контакт со нив. И самиот тврдел дека …

(Видео) Никола Тесла сакал да контактира со вонземјани Прочитај повеќе »

(Видео) Патент за телепортирање на човекот мистериозно исчезнал

Американскиот патент US20060071122A1 за ситем на телепортарција на цело тело, исчезнал на 20 април 2019 година. Ова откритие било дело на Џон Клер на 29 сепмтеври 2004 …

(Видео) Патент за телепортирање на човекот мистериозно исчезнал Прочитај повеќе »

ФБИ го украл изумот на Тесла за да не дојде во посед на непријателот

Агенти од  Федералното истражно биро на САД (ФБИ) во 1943 година успеале да украдат дел од изумите на Никола Тесла веднаш по неговата смрт. Еден …

ФБИ го украл изумот на Тесла за да не дојде во посед на непријателот Прочитај повеќе »

Scroll to Top