нобелова награда

Нобеловата награда за медицина ја делат тројца научници

Годинашната Нобелова награда за физиологија или медицина заеднички ќе ја делат Харви Алтер, Мајкл Хотон и Чарлс Рајс. Тие наградата ќе ја делат за откритие …

Нобеловата награда за медицина ја делат тројца научници Прочитај повеќе »

Пред својата смрт Хокинг го открил патот до паралелни универзуми

Стивен Хокинг, еден од најголемите умови во изминатите неколку децении, кој почина минатата недела, во своите последни денови успеал да ја заврши теоријата што може …

Пред својата смрт Хокинг го открил патот до паралелни универзуми Прочитај повеќе »

Scroll to Top