15 000 Албанци антикомунисти дигнале востание против Југославија во 1944 година

Бунтот на балистите на Косово и Метохија бил бунт на припадниците на организацијата на Бали Комбетар, кој се борел против единиците на НОВЈ. Борбите почнале …

15 000 Албанци антикомунисти дигнале востание против Југославија во 1944 година Прочитај повеќе »