цигари

Готвењето на плин е штетно колку и пушењето

Додека готвите на плин се ослободува одредена количина јаглероден моноксид, азот диоксид и формалдехид. Ова се истите три загадувачи што несакајќи ги внесувате во организмот …

Готвењето на плин е штетно колку и пушењето Прочитај повеќе »

Зошто се дебелееме кога ќе престанеме да пушиме цигари?

Со пушење цигари се зголемува физичката активност и се намалува внесувањето храна, а кога ќе престанеме да пушиме цигари, се добива спротивен ефект. Пушачите, во …

Зошто се дебелееме кога ќе престанеме да пушиме цигари? Прочитај повеќе »

Пушел како млад 60 цигари и пиел по една чаша вино на ден

Додека потрагата по изворот за младоста продолжува најстариот човек во Норвешка, Џорџ Мелфорд Нигард, ја споделил својата тајна за долг и исполнет живот. По смртта …

Пушел како млад 60 цигари и пиел по една чаша вино на ден Прочитај повеќе »

За време на војната излегле од рововите, си размениле цигари и си го честитале Божик

Германците и британските војници во далечната 1914 година за време на Божик паузирале од воените дејства сè со цел да го прослават заедно верскиот празник. Ваквиот …

За време на војната излегле од рововите, си размениле цигари и си го честитале Божик Прочитај повеќе »