Маските на Вевчанскиот карневал говорат за општествените проблеми

Традиционалниот Вевчански карневал ќе се одржува од 12 до 14 јануари. На карневалот во Вевчани ќе настапат групата „Фолтин“, Кирил Џајковски, „Џамбо Анѓушев оркестар“ и фолк-пејачката Блага …

Маските на Вевчанскиот карневал говорат за општествените проблеми Прочитај повеќе »