Зараза која за година дена уби повеќе од 15% од светската популација

Јустинијанската чума го добила името по византискиот цар, кој владел во време кога се појавила во средината на VI век, а најмногу пишани извори за …

Зараза која за година дена уби повеќе од 15% од светската популација Прочитај повеќе »