Зелена карта

Кларинетистот Исмаил Лумановски доби американско државјанство

Кларинетистот Исмаил Лумановски доби американско државјанство. По долги години студентски визи, тој доби Зелена карта. Лумановски живее и работи во Њујорк, заедно со неговата сопруга …

Кларинетистот Исмаил Лумановски доби американско државјанство Прочитај повеќе »

Жерар Депардје обвинет за силување

Француското обвинителство поведе истрага против актерот Жерар Депардје за силување дваесетгодишна девојка. Францускиот актер деновиве доби тужба во која се вели дека тој за време на …

Жерар Депардје обвинет за силување Прочитај повеќе »