ИСТОРИСКА ОДЛУКА: Ирска е првата земја која ќе престане со инвестиции во фосилни горива

Парламентот го поддржа законот со кој се укинува вложувањето во јаглен, нафта и плин. Ирска е првата земја која во целост ќе престане да вложува …

ИСТОРИСКА ОДЛУКА: Ирска е првата земја која ќе престане со инвестиции во фосилни горива Прочитај повеќе »