Сонцето повеќе не изгрева од истото место, а Земјината оска е поместена

Инуити се домородско племе на Ескимите, кое живее на канадскиот Арктикт, на Гренланд, Сибир и Аљаска. Нивните староседелци пишуваа за Националната администрација за вселената и …

Сонцето повеќе не изгрева од истото место, а Земјината оска е поместена Прочитај повеќе »