злато

Германија го повлече своето злато од Париз, следни се Лондон и Њујорк

Германија се подготвува за колапс на еврозоната? Федералната банка на Германија го врати во својата земја златото кое со децении се наоѓало во централната банка …

Германија го повлече своето злато од Париз, следни се Лондон и Њујорк Прочитај повеќе »

Путин и Русија почнаа да купуваат злато

Централната банка на Русија деновиве со невидена брзина купува златни плочки. Според зборовите на аргентинскиот финансиски експерт Габриел Рубенштајн, таа политика има цел да ја …

Путин и Русија почнаа да купуваат злато Прочитај повеќе »

Секоја година 43 килограми злато завршуваат во канализација

Минатата година швајцарски истражувачи открија три тони сребро и 43 килограми злато во отпад од постојка за преработка на вода. Вкупната вредност на благородниот метал …

Секоја година 43 килограми злато завршуваат во канализација Прочитај повеќе »

Во Британскиот музеј изложба на злато замрзнато во времето

На изложбата ќе бидат претставени преку 200 предмети кои го отсликуваат начинот на живот кој го воделе Скитите. Во Британскиот музеј, во септември ќе биде …

Во Британскиот музеј изложба на злато замрзнато во времето Прочитај повеќе »

Scroll to Top