Американскиот специјалист кој беше уапсен во Белград е убиецот на Осама бин Ладен

Низ улиците на Белград шетал некогашниот припадник на американскиот Тим 6, кој со години во Авганистан го бркаше и на крај во 2011 година го уби најголемиот светски терорист Осама бин Ладен! Тоа во гостувањето на телевизијата „Хепи“ го потврди и претседателот на Србија, но истакна дека не смее да открива премногу детали.

Имено, американскиот државјанин Даниел Дејвид Корбет, кој неодамна беше уапсен во Белград, е поранешниот маринец и припадник на елитната единица „фоки“, чиј Тим 6 го ловеше злогласниот терорист.