Емпајар стејт билдинг во боите на македонското знаме

Вечерва во Пјонгчанг, Јужна Кореја ќе се одржи церемонијата на свеченото отворање на Зимските олимписки игри. Во таа чест, боите на македонското знаме, заедно со боите на знамињата на сите останати земјите учеснички на ЗОИ 2018 ќе се најдат на најпознатата зграда во Њујорк, Емпајар стејт билдинг.

Осветлувањето и ротирањето на боите на знамињата на земјите учеснички на ЗОИ, ќе започне вечерва во 23:22 часот по македонско време.

Scroll to Top