Германец заборавил дека оставил плик со 19.000 евра на кровот од автомобилот, му текнало откако тргнал да вози

Шеесетгодишен Германец од Ротенбург, го заборавил пликото со пари на кровот од автомобилот. Кога тргнал да вози сватил што направил па одма пријавил дека изгубил 19.000 евра. За среќа ковертот со пари го нашла 59 годишна жена која половина час претходно ги пријавила во полиција.

Од полицијата рекоа му ги вратиле парите откако им го кажал точниот износ. На тој начин докажал дека е вистинскиот сопственик, рекоа полицајците, а пренесе германскиот магазин „Феникс“.

 

Scroll to Top