Италијанците се нација со најмногу тетоважи

Истражување спроведено на 9.054 испитаници од 18 земји покажало дека Италијанците се нацијата со најмногу тетоважи.

Резултатите покажале дека уделот на испитаниците со најмалку една тетоважа во Италија е 48%, што ја става таа земја на врвот на листата на земји каде тетоважите се најпопуларни.

Швеѓаните се втори со 47%, потоа Американците со 46%, а на четвртото и петтото место се Австралија и Аргентина.

 

 

Scroll to Top