Мејкап изгледи на познатите кои можете лесно да ги ископирате

Инспирацијата за шминкање никогаш не е доволна, особено кога ни е многу важно како ќе изгледаме. 

За среќа, покрај бројните упатства за шминкање, тука се и познатите личности кои заедно со нивните шминкери создаваат феноменален изглед којшто лесно можеме да го ископираме.

Во вистинско време, токму кога не знаете како да се шминкате за некоја важна пригода, ви носиме десет ефективни идеи за шминка коишто можете да ги користите одново и одново во текот на целата есен, но и во текот на сите наредни сезони.

1. Неон зелената сенка – Гама Чан

2. Светки на капаците – Џиџи Хадид

3. Неутрални тонови – Лили Олдриџ

4. Виолетови зачадени очи – Џорџа Смит

5. Дискретно руменило – Трејси Елис Рос

6. Блескав тен – Хајли Бибер

7. Усни инспирирани од 90-тите – Лизо

8. Комбинација на две сенки со слични нијанси – Оливија Палермо

9. Усни инспирирани од 80-тите – Лидија Вест

10. Остри контури – Рошел Хјумс