Најдобрите земји за живеење во Европа во 2023 година избрани од американскот портал „Мај долче каса“

Истражувачкиот тим на американскиот сајт „Мај долче каса“ направи листа на најдобрите земји за живеење во Европа.

Земјите што тие ги избраа имаат комбинација од одличен квалитет на живот и разумни трошоци за живот, како што пишуваат на страницата. Тие ги рангирале врз основа на формула која ги зема предвид најниските трошоци за живот и највисокиот квалитет на живот, користејќи податоци од Нумбео..

Шпанија, Португалија, Холандија, Словенија, Хрватска, Финска, Чешка, Естонија, Литванија, Австрија се најдобрите земји во Европа за живеење во 2023 година.

Хрватска повеќе не е неоткриениот европски скапоцен камен како што беше некогаш, пишуваат на американската веб-страница.

„Хрватска е мала, но неверојатна земја која се протега покрај брегот на Јадранското Море, може да се пофали со прекрасни крајбрежни градови, чисто сино море и одлично време“, истакнуваат тие.

Scroll to Top