Невера на Римац победи болид од Формула 1 на трка за забрзување

На трката за забрзување која неодамна се одржа и во која учествувале „Невера“,  електричниот болид „Мекмарти Спирлинг“ и болид од Формула 1 на „Ред Бул“ победи Невера на хрватскиот иноватор Мате Римац.

„Невера“ на Римац  била најбрза во 2 од 3 трки. Болидот на „Ред Бул“ бил најбавен во сите трки, додека  „Мекмарти Спирлинг“ победил во една од три трки. „Невера“ и „Спирлинг“ поминале 402 метри за 8,4 секунди, додека на болидот му требале 9,5 секунди.

Scroll to Top