Професор по математика и физика се обрука на квиз: искористи два вида помош и пак даде погрешен одговор

Натпреварувач во хрватската верзија на квизот „Милионер“ стана апсолутен хит во регионот откако не одговори на прашање за катастрофата во Чернобил.

Професорот по математика и физика Антун Бубњар (51) од Бедековчина, кој моментално живее во Лондон, навистина не се прослави со своето учество.

Прашањето на кое се сопна и употреби два „џокера“ гласи: „Каква боја доби боровата шума во близина на Чернобил, денес богата со животински свет и покрај радијацијата, по несреќата?

Прво избра помош од пријатели, а потоа пола-пола.

Бидејќи и тој и неговиот пријател биле на исто мислење, односно дека шумата побелела. Сепак, пред конечниот одговор искористи половина и половина, а останатите одговори беа „жолто-црвени“. Во таа прилика се одлучи за жолта, што се покажа како неточен одговор.

На крајот го напушти студиото со само 150 евра во џеб.

Scroll to Top