Ракометарот Микел Хансен објави дека ја прекинува кариерата на неодредено време

Еден од најдобрите светски ракометари, Микел Хансен објави дека ја прекинува кариерата на неодредено време, поради тоа што страдал од стрес.

„Ова беше тешка година за Хансен, прво со згрутчување на крвта во пролетта 2022 година, враќањето во Данска со семејството по десет успешни години во странство како и огромниот напор и фокус на преминот во Алборг и на крајот Светското првенство во јануари 2023 година. По неговото враќање дома од финалето на СП, заедно го направивме единствениот вистински избор каде единствениот фокус е Микел е да го добие потребното време и професионална поддршка за закрепнување. Со нетрпение го очекуваме враќањето на Микел, но во моментов е најважното нешто е грижата за себе и за негово семејство“, порача директот на Алборг, Јан Ларсен.

Воедно од Алборг порачаа да не го вознемируваат Хансен и неговото семејство затоа што им е потребен мир.

Scroll to Top