Ретрогениот Марс ќе има најголемо влијание на овенот, близнаците и водолијата

By

Марс, планетата на војната и акцијата, оди ретроградна од 30 октомври 2022 година и во оваа фаза ќе биде до 12 јануари 2023 година, додека во знакот на близнаци ќе остане до 26 март 2023 година.

dobivaj vesti na viber

Бидејќи Марс долго останува во знакот близнаци, како планета на енергијата, мотивацијата и акцијата, хороскопот открива дека носи немири, бури, недоразбирања, но колку што уништува, толку разрешува и обновува.

Нејзиното влијание ќе биде силно во наредните месеци и нè поттикнува да се соочиме со нашите стравови, блокади, ограничувања. Иако овој процес може да биде предизвик, тој всушност нè ослободува од сета негативност што се акумулирала во нас. Тоа е неопходно за да го живееме животот на нашите соништа и нашата највисока цел.

Овен
Марс е вашиот владетел, па неговото влијание ќе биде навистина опипливо. Обидете се секогаш да имате што да правите, инаку ќе станете раздразливи и многу немирни. Ако ги имате на листата на обврски и оние кои можат да се направат брзо и лесно, направете го тоа ваша прва акција. На овој начин ќе заштедите сила за предизвиците кои ве очекуваат.

Близнаци
Ова ќе биде вашето време, вашиот момент да блеснете. Дали сте чекале некое време да донесете одлука? Ова е транзит кој ќе ви помогне да направите важен чекор и може да ве доведе до магичен успех. Не бегајте од преземањето на сосема нови проекти, особено оние кои во вас будат вистинска страст. Ако срцето ви танцува, Марс ви вели да одите таму каде што ве носи тој ритам.

Водолија
Додека Марс се движи низ вашиот пријателски, воздушен знак, и вие ќе доживеете наплив на огромна креативност. Време е конечно да го заработите вашиот талент, имагинација, интелект, тоа не се квалитети кои другите така лесно ги расфрлаат. Дозволете им на другите да знаат дека треба повеќе да ги ценат вашите нови идеи и уникатен пристап. Финансиското задоволство дополнително ќе ја зајакне вашата мотивација.

Ќе ви се допадне