Рецепт за полнети ќебапи

Состојки: (за 2 лица)

– 10 ќебапи

– 4 листови шунка

– 4 листови кашкавал

–  помфрит

– 2 краставици

– 2 млади кромидчиња

– Кисела павлака

– зелка

– сол, масло, оцет

Подготовка:

Одделете 10 ќебапи на два дела (по пет за секој човек). Ставете малку масло на дланките и земете пет ќебапи и направете топка. Ставете на проѕирна фолија. Направете го истото со другите пет.

Распоредете ја смесата да биде ретка. Отстранете ја фолијата, наредете две листови шунка, а врз нив две листови кашкавал. Завиткајте ги и страните, за да не се одмотува или истекува содржината.

Ставете го на скара или во тава. Додека се пржат ќебапите, загрејте го маслото во друга тава и додадете го помфритот што треба да се пржи, како прилог.

Ќебапите тргнете ги од оган, а настрана додадете го помфритот.

Можете да го послужите со салата од зелка или да направите салата од краставици со млад кромид со додавање на павлака.

Scroll to Top