Тирамису-прамни, нов тренд во бојадисување на косата

Нијансирањето на косата во три бои веќе e хит во салоните, а попопуларен ќе биде најпопуларно на пролет, кога трите бои ќе светат на сонце.

Десертот тирамису е составен од три слоја: од внимателно изматениот шлаг со маскарпоне и јајца, до крцкавиот пандишпан натопен во кафе, до последниот тенок слој какао во прав.

Така се совпаѓаат и боите на косата, без разлика дали е темна или светла. Жолта, светло кафена и темно кафеава нијанси визуелно изгледаат поубаво на подолга коса. Боите се преливаат во интервали, а резултатот е побогат волумен и свежина, особено ако косата е подолга. Доколку сте вешти во фарбањето, можете сами, но треба да се погрижите праменот да биде поширок. За разлика од рецептот за колачи, каде што прецизноста е многу важна, со овие прамени можете да бидете слободни.

Некои фризери повеќе сакаат да ја изведуваат оваа техника на кафеава коса, за контрастот да биде што е можно повидлив, додека други им предлагаат прамени на тирамису на русокосите клиенти, за само малку да ја затемнат косата.