Во Амстердам отворен подводен паркинг за 7.000 велосипеди

Во Амстердам се отвора ултрамодерен подводен паркинг за велосипеди. Инженерскиот подвиг има простор за 7.000 велосипеди и е резултат на четиригодишен проект, кој чини вкупно 60 милиони евра.

Новиот подводен објект овозможува бесплатно паркирање 24 часа.

Капацитетот ќе се зголеми на 11.000 велосипеди кога ќе се отвори втората гаража во февруари.