Домазет Лошо: Во ЕУ ќе пристигнат 50 милиони исламски војници

By

„Ние, геостратезите, знаеме дека стигнува голема војна. Сите треба да ја спречиме. Па еве, затоа е и оваа емисија“, изјави советникот на хрватската претседателка Колинда Давор, Домазет Лошо, во емисијата „Дали знаете“, која се емитува на Лаудато телевизијата.

Блискиот соработник на хрватската претседателка и нејзин советник од советот за државна безбедност смета дека зад сето ова стојат Англосаксонците, предводени од САД, кои сакаат Русија да завојува со Германија за да можат тие да бидат оние кои ќе владеат со светот.

„Тоа е како да ви подметнуваат дрога“, коментираше Лошо за пристигнувањето на мигрантите во Германија, кои ја уништуваат христијанската култура.

„Секој треба да биде почитуван, но не можеш да го почитуваш човекот кој дошол да те уништи“, изјавил Лошо за мигрантите.

Контроверзниот Лошо на гледачите им ги протолкувал своите гледишта за геостратешката политика. Во позадината на сето ова, адмиралот, кој себе сака да се нарекува во трето лице еднина, вели дека е губитокот на католичкиот идентитет.

„Ова е крајот на почетокот на она што следува. Тие ќе тргнат, тоа им е стратегијата, ги има 50 милиони. Тоа се 50 милиони војници во асиметрична војна, тоа е еден нов вид војна. Тие живеат во групи, раѓаат деца, го уништуваат христијанството“, вели Лошо за планот на Англосаксонците муслиманите да ја покорат Европа.

„Европа е единствената цивилизација која самата сака да го протера својот Бог, Исус Христос. И поради тоа, ѝ се случува ова“, објаснува Лошо, кој добар дел од емисијата го искористи за толкување на приказните од христијанството и Библијата.

„Европа е окупирана од Англосаксонците по Втората светска војна“, заклучува Лошо.

Бозаниќ и нова католичка Европа

„Мене ми е драго што Бозаниќ на Свети Стефан замина за Унгарија, тоа е добар знак. Тоа е нова католичка геополитика. Нема врска со Хабсбурзите“, вели адмиралот за друмските разбојници во Швајцарија.

„Тоа е таа нова католичка Европа. А тогаш ќе влезат во конфликт со православна Русија. Ние, православните, гледаме кон Србија, а јас гледам кон Руската православна црква. Ќе видите дека Рим преку Хрватска оди до Москва, тоа е таа нова католичка Европа. Хрватска тука има перспектива“, изјави Лошо во емисијата во која го воодушеви водителот Ани Лесиќ.

Најважно е, како што смета Лошо, да се зачува својот католички идентитет кој голем број здруженија, секти како што ги нарекува Лошо, го уништуваат.

„Европа не се откажала од Христос сега, туку во 1789 година, за време на Француската револуција. Целото зло почна тогаш“, вели Лошо.

„Ист шеф ги седна и Павелиќ и Тито“, почна Лошо да ја бистри политиката од минатото, често скокнувајќи од тема на тема. Но, не соопшти кој им бил тој заеднички шеф.

„БиХ е дел од Хрватското Кралство, и само ние имаме право на хрватско-босанско кралство“, изјавил Лошо додавајќи дека 60% од територијата на БиХ е катарска Хрватска.

„Памет во главата, капки во раката. Ќе биде подобро“, заклучил Лошо.

„ЕУ е творба на тајни владетели на светот. Тоа е бабилонска кула. Ако таа не ги затвори вратите на Христос, тогаш Европа ќе заврши во мали држави кои ќе го одржуваат христијанскиот идентитет. ЕУ ќе оди до крај бидејќи така е планирано.

Ќе настане нова христијанска Европа од Балтикот до Јадранот. Затоа треба да се бориме и да живееме“, заклучува Лошо на самиот крај на емисијата.

 

 

 

Ќе ви се допадне