Досега необјавена снимка од пукањето во Лас Вегас – Ова е доказ за повеќе убијци

Неодамна објавената снимка од масовното пукање во Лас Вегас покажала дека можно е да има повќе убијци кои пукале од повеќе различни типови на автоматско оружје, во текот на масакрот кој се случи минатата недела во САД.

dobivaj vesti na viber

Двојката успеа да го сними своето бегство од Мандалеј Беј, а аудиото и видеото го разоткрива митот за тоа дека Стивен Падок сето ова го извел самиот.

Но, она што е најважно во видеото, е тоа што автоматското пукање и одекот на куршумите може да се слушнат во далечина цело време, овозможувајќи им на гледачите да оценат дали пукањето всушност доаѓа од голема далечина, веројатно повеќе од 300 метри, или пак станува за многу поголема оддалеченост како што укажува и службениот полициски извештај.

Но, двојката успеала да побегне далеку од местото на пукање. Оддеднаш можеле да се слушнат од многу блиску автоматско пукање кое се случило во реалната непосредна близина.

Во периодот од 49.06, во видеото, двојката одлучи да се сокрие зад грмушките. (Обрнете внимание на она што ќе следи потоа)

„Остани овде зад оваа грмушка. „Ние не знаеме што е***о овде се случува“, и вели човекот на жената.

На 49:53 блиското пукање може јасно да се слушне, што може да значи и учество на повеќе убијци (пукања), што е контрадикторно со службената приказна.

Погледнете го видеото и бидете самите сведоци на настанот:

 

Scroll to Top