Тајни записи на Никола Тесла: Земјата не е планета

By

Земјата е поле, а не планета. Не е предмет и затоа нема рабови. Земјата полесно би се дефинирала како системско опкружување, навел научникот Никола Тесла во рамките на динамичката теорија за гравитација.

dobivaj vesti na viber

Земјата исто така е машина. Сонцето и Месечината се напојуваат безжично преку електромагнетното поле. Оваа поле ги држи небесните сфери по пат на електромагнетна левитација. Таа ја пробива гравитацијата затоа што единствена сила на која треба да ѝ се спротивставите е електромагнетната сила, а не гравитацијата. Ѕвездите се прикачени на проводник.

Вака Никола Тесла ја дефинирал Земјата и гравитацијата во рамките на својата динамичка теорија за гравитација.

Вилијам Р. Лајн во својата книга „Окултна етарска физика“ навел дека Тесла за конференцијата од 1938 година подготвувал предавање за таа теорија која се базира на тезата дека постои поле на сила која влијае на движењето на телата во вселената, а која емитува енергија во кванти.

Тесла во документите навел дека етарот го исполнува универзумот, дека тој се движи со брзина слична на брзината на светлината, дека материјата преминува во етарот кога настануваат силата и движењето и дека човекот може да ги искористи овие процеси за да направи материја од етерот, да ја промени големината на Земјата, да ги контролира годишните времиња (временските услови, да ја води Земјата низ универзумот како вселенски брод, да создаде нови сонца, ѕвезди, топлина и светлина со судирање на планетите и да развие живот.

Тесла всушност говорел за неограничена енергија, бесплатна енергија која би дошла директно од околината.

Сите негови неверојатни откритија поврзани со бесплатната енергија мистериозно завршиле во сопственост на властите, кои оневозможиле тие документи да завршат во јавноста.

 

Ќе ви се допадне

sunwin web game bài sunwin sunwin.apk mới nhất

sunwin tài xỉu game sunwin sunwin tài xỉu

sunwin web game bài sunwin sunwin apk

tải sunwin

sun win