(Видео) Во Турција пронајдени траги од возила стари 14 милиони години

By

Во Турција се откриени вдлабнатини и траги во камењата, стари 14 милиони години. Низ долината Фригијска во централна Турција, се наоѓа археолошки локалитет кој ги руши класичните теории кои ни се денес познати.

Трагите од владбнатините кои стигаат и до 1 метар, откриваат една застрашувачка теорија. Напредна цивилизација или посетители од вселената биле присутни на Земјата пред 14 милиони години.

Како што може да се види на фотографијата, овие линии можат да се видат и на сателитски снимки и делуваат навистина таинствено.

Фригијците се појавиле во Анадолија во 11 век, пред новата ера, а таму се населиле од Тракија. До 8 век пред новата ера, нивната цивилизација била во процвет и тоа во близина на градот Гордија на чие место денес се наоѓа селото Јасихуџук. Нивниот најпознат владете бил кралот Мида.

Ќе ви се допадне