„Викиликс“ објави документ кој открива дека Стив Џобс боледувал од ХИВ

Порталот „Викиликс“ објави документ, според кој, еден од основачите и главен раководител на компанијата „Епл“, Стив Џобс, бил позитивен на ХИВ, пренесува порталот „Информер.рс“.

„Викиликс“ го објавил тестот на половата болест, а на кој може да се види дека станува збор за податоци што се однесуваат на Стив Џобс. Според тој тест, Џобс немал хламидија (тивка сексуално пренослива болест) ниту, пак, гонореја.

Но, затоа, според тестот за ХИВ-1, пишува дека тој бил позитивен. Тестот наводно бил направен на 1 септември 2004 година, а Џобс починал на 24 февруари 2011 година, односно неполни 7 години подоцна.

Интересно е дека Џобс официјално бил опериран од редок вид тумор на панкреасот токму во 2004 година и тоа речиси еден месец пред да го направи наводниот објавен тест за полови болести.

Извор/Информер.рс/Викиликс

 

 

Scroll to Top