Зошто ова не ни го кажуваат докторите?! – Постот може да ја излечи било која болест!

By

Марк Матасон, еден од најпознатите невро-научници објасни дека постот е подобар од било кој лек на фармацијата и нагласи дека придобивките од постењето намерно се криени од јавноста.

dobivaj vesti na viber

Постојат барем 10 темелни докази за здравствените предности на постот. Некои од нив се намалување на тежината, низок крвен притисок и намалување на холестеролот.

Вистинското прашање кое треба да се постави во врска со целата оваа ситуација е: зошто фармацијата не е заинтересирана за истражувања во оваа област?!

“Зошто нормалната исхрана се состои од три оброка дневно и плус додатни ужини?! Тоа не значи дека тој начин е најздравиот. Постои голем притисок врз вас за вие да се храните на таков начин. Ако не го почитувате тој начин на живот и исхрана, индустријата ќе почне да губи пари, па затоа и тој принцип на исхрана и живот ви е наметнат. Ако луѓето постат, прехрамбената индустрија губи пари. Каде е тука фармацијата?! Што ако луѓето имаат привремен пост, вежбаат редовно и живеат здраво, како фармацијата ќе заработи пари од тие здрави луѓе?!” – изјави Марк Матасон.

“Повремениот пост стана мојот начин на живот. Се чувствувам проклето добро. Физички и психички, мислите ми се јасни и фокусирани. Мојата енергија експлодираше до небо. Порано во 3 часот попладне имав голема криза на умор, но веќе тоа не ми се случува.”- додаде за крај познатиот невро-научник.

Со ваквиот начин на исхрана, ќе уживате повеќе и во јадењето. Нема да гледате само да се најадете што е можно побрзо. Исто така одлучив да почнам и со вежбање (трчање и истегање), веднаш штом ќе се разбудам на празен стомак. Мислев дека ќе бидам слаб и ќе чувствувам вртоглавици на празен стомак, но напротив, бев мотивиран и полн енергија.

Постот и вежбањето во комбинација е одличен начин за топење на маснотиите во организмот.

Ќе ви се допадне