Четири најопасни хемикалии кои ви го уништуваат мозокот

Да го изгубите здравиот ум е страшна работа, но вештачките хемикалии и понатаму претставуваат закана за функционирање на нашиот мозок како и уништените клетки во истиот.

Ова се потенцијално најуверливите сторители на штета на умот, но добрата вест е дека постојат едноставни начини истото ова да се избегне.

Флуор 

Одлуката за додавање на флуор во поголемите јавни состави на плитката вода, како начин на борба против кариесот, можеби е најголемата опасност и има големо влијание на мозокот кај луѓето, во добар дел од државите.

Fluor Action Network (FAN), извести за едно истражување, кое покажало дека флуоридот е поврзан со нискиот коефициент на интелегенција.

Се на се, „FAN“ обелодени дека, во веќе направени 34 студии, докажано е дека флуород во водата е поврзан со ниското ниво на интелегенција кај луѓето, додека многу други студии пак го поврзуваат со потешкотии во учењето и паметењето, феталните оштетување на мозкокот и промените кај неуробихевиоралните функции.

Една студија под покровителство на UNICEF, утврди дека IQ е намалено на ниво, кога флуорид во водата го има во количина од околу 0,88 mg/l, ниво кое се смета за оптималнио и се додава дека истиот го има во составот на плитката вода, која е достапна на повеќе од 200 милиони Американци секој ден.

Отстранувањето на флуоридот од вашиот водовод, може да се спроведе со инсталирање на филтер.

Тешките метали 

Тешките метали, особено злобните токсини, кои не можат лесно да се отстранат, се вообичаена појава во телата кај мозокот на милиони луѓе. Тоа е пред се благодарение на вакцините, стоматолошките зафати, земјоделските хемикалии, индустриските загадувања, рибите, пилешкото и уште многу работи.

Можеби, најмногу се чувствителни на трауматските штети на мозокот, среде излегувањето на тешкиот метал (живата) – новородените бебиња, кои допрва треба да развивијат крвно мозочна бариера, и на големо се подложни на интезивен календар на вакцини, преку кои им се вбрзигува живата во нивното тело.

Кај децата со генетски предиспозиции, како што е неисправноста на ензимите, одговорни за детоскикација, тешки метали, пренатална и постанатална рана, изложеноста на живата, која доведува до неуролошко оштетување, кое се очитува како аутистичен симптом.

Докторот Роберт Наш, сугерира дека токсичните предизвикувачи на живата можат да предизвикаат широк спектар на поврзани болести на мозокот, вклучувајќи ја и Алцхајмерова болест, аутизам, амиотрофна и латерална склероза, мултиплај склероза, Паркинсонова болест, и неуролошки болести.

За да се осигураат од идните труења на тешки метали, избегнувајте вакцини против грипот, пломби од жива и останати хемикалии, и преземете мерки на претпазливост кај конзумирањето на морските плодови.

Вештачки засладувачи

Желбата за нула калориски засладувачи кај производите, прават поплава од вешетачки засладувачи, а негативните влијанија на мозокот се добро документирани. Тие се наоѓаат во газираните пијалоци, јогуртот, гумите за џвакање, масата засладувачи, вкусот на водата, житариците и производите без шеќер.

Аспартамот исчезнува така да, генетските модифицирани бактерии „Е. Coli“, се лепи на канализациската вода (полна фекалии), а секретот на бактерии е белата супстанца – аспартам.

Аспартамот е комбинација на хемикалии, односно аспартамски киселини (амино киселини кои можат да влијаат на мозочните клетки – аспартам).

Аспартамот е комбинација на хемикалии, односно аспартамски киселини (амино киселини кои подразбираат влијание на мозочните клетки), метанол и фенилаланина, а научниците го ставија на самиот крај на токсичноста. Кога аспарамот ќе се разгради, тој создава хемиски спој кој предизвикува тумор.

Деведесет различни симптоми се документирани како резултат на конзумација на аспарамот, вклучувајќи и напади на анскиозност, говор, депресија и мигрена.

Избегнувајте вештачки засладувачи, читајќи ги состојките на производите и избегнувајте производни наведени, над. FDA исто така неодамна одобри таканаречени АminoSweet, така да чувајте се и од тоа.

Mononatrijev glutamat (МSG).

MSG е облик на концентрирана сол која се додава во храната за да се подобри вкусот. MSG за прв пат е користен во воените оброци, за да им даде подобар вкус, но, од скоро е усвоен од страна на целокупната прехрамбена индустрија.

Доктор Блејлок, истакнат неурохирург, и авторитет на подрачјето на истакнати токсини, како што се MSG, откри тивко оштетување на мозокот, а со тек на времето, видно уништување на големи делови од мозокот кој доведоа до предизвикување на Алцхајмерова болест, Паркинсонова болест и други болести на мозокот.

Најдобар начин да тоа се избегне е да прекинете да јадете преработена храна, или да ги побарате состојките, воглавно како мононатриев глутамат или екстракт на квасецот.

 

Scroll to Top