Дневен хороскоп за понеделник, 24-ти јуни

ОВЕН
При склопувањето нови познанства на овој ден, не пропуштајте ја шансата да создадете корисни деловни партнерства. Емоциите ве спречуваат правилно да ги согледате разговорите на вашето работно место. Во ваша полза е да се подготвите за сериозни промени во вашиот приватен живот, кои не се поврзани со вашиот сопружник, што може да влијае и на вашите професионални планови.

БИК
Анализирајте го постигнато. Денот е неповолен за службени патувања и потпишување договори. Плановите ќе ви тргнат наопаку поради неочекувана итна средба со влијателни луѓе, но, сепак, успехот ќе биде со вас. Не оптоварувајте се со задачи кои тешко ќе ги завршите, бидејќи не се во ваша надлежност и ги блокираат вашите непосредни обврски.

БЛИЗНАЦИ
Избегнете ги обидите на вашите непријатели да ве оттргнат од вашиот професионален пат. Анализирањето на однесувањето на колегите кои ви се спротивставуваат, но и на сопственото, само ќе ви биде од полза. Можна е неочекувана и незаслужена агресивност од луѓе од вашето деловно опкружување. Бидете внимателни на работното место.

РАК
Ако се занимавате со трговија, немојте да се занимавате со активна работа на овој ден, за да не бидете измамени со стоки од партнери или добавувачи. Сфатете дека доколку претрпите загуби, не треба да очекувате брзо закрепнување, па обидете се да ги избегнете. Успешни сте на финансиски план. Патувањата ќе се успешни, доколку сте внимателни зад воланот.

ЛАВ
Бидете внимателни во друштво на луѓе кои малку ги познавате. Денот е неповолен за трговија, службени патувања и склучување зделки. На работното место успехот е со вас. Коректноста во односот со луѓето ќе ве оддалечи од проблеми и ќе ја освоите нивната доверба. Не започнувајте нова активност ако не сте размислиле сè детално.

ДЕВИЦА
Подгответе се да доживеете финансиски измами кои би можеле да се покажат фатални за вашата стабилност ако ги дозволите. Не ги трошете парите залудно. Не брзајте и не си дозволувајте агресивни дејства за да ја докажете вашата исправност. Решете ги вашите најважни прашања за потпишување договор самите. Многумина од вас ќе почувствуваат потреба да творат.

ВАГА
Воздржете се од деловни контакти, бидејќи сте склони кон кавги. Самите си создавате проблеми. Завршете го она што ќе го започнете за да избегнете критики од претпоставените. Тешко ви е да ги контролирате емоциите. Патувањето добро ви влијае и ви олеснува, без разлика дали се работи за службено или за приватна посета.

ШКОРПИЈА
На работното место не можете да се надевате на успех, поради недостиг од јасност за тоа што сакате и што очекувате од себеси. Не договарајте состаноци и деловни разговори, бидејќи комуницирате со неподготвеност и ризикувате неуспех. Прегледајте ги веќе договорените услови. Внимателно подгответе ги финансиските документи. Подредете ја вашата сметководствена евиденција, бидејќи даночната контрола може да ве изненади.

СТРЕЛЕЦ
Размислете дали промените на овој ден се во ваша полза. Неочекуваните и некоректни постапки на колегите се причина за комплицирање на вашиот однос со нив, но и со претпоставените. Подобро премолчете што и да ви кажат, дури и ако немаат право да влијаат врз вас! Не тргнувајте на пат.

ЈАРЕЦ
Избегнувајте критики и анализирајте го сопственото однесување, бидејќи од утрото сте нерешителни и склони кон тврдоглави критики. Само така ќе се спасите од кавгите предизвикани од неподготвеноста да ги признаете грешките кои сте должни да ги исправите. Вашите идеи ќе најдат поддршка доколку тактично ги презентирате на дискусија и не сте премногу наметливи.

ВОДОЛИЈА
Комуникацијата и разговорите со менаџментот се тешки, без разлика на вашата желба да ги имате. Анализирајте ги и сфатете ги направените грешки – вашите и оние на вашите колеги и отстранете ги барем вашите за да не трпите казни. Заштитете ги вашите интереси без да бидете агресивни. Многумина од вас ќе доживеат незадоволство од она што го постигнале на професионален план.

РИБИ
Во утринските часови неочекувано високите приходи за долготрајна работа ќе ве израдуваат, а парите доверени со одложување се гаранција за вашиот следен одличен резултат, што е добра проценка на вашите професионални можности. Избрзувањето ви е забрането. Ако сте бавни, пак, можете да го поткопате вашиот авторитет. Деловните разговори се успешни.

Scroll to Top