Како да го отклучите автомобилот за секунда: трик од искусни возачи ако ви замрзне бравата ноќе

Нема ништо полошо од тоа кога брзате и забележувате дека вратата ви е замрзната и не можете да влезете во автомобилот. Ова е моментот кога ќе се скрши кваката и се крши бравата, бидејќи најчесто сите се обидуваат насилно да влезат во автомобилот. Постојат неколку начини за одмрзнување на замрзнатата врата, но ние ќе ви го покажеме најевтиниот и најлесниот начин.

Течност за миење стакло

Иако во продавниците можете да купите разни производи за одмрзнување, доволно е да ја купите само течноста за миење на стаклото која е наменета за зимски периоди. Оваа течност може да издржи ниски температури и моментално делува на мразот и го омекнува. Земете средство за чистење прозорци и ставете го во шише со распрскувач, а потоа испрскајте го работ на вашата врата како и самата рачка. Почекајте неколку минути и обидете се да ја отворите вратата. Ќе видите дека ќе успеете.

Користете гел за дезинфекција

Мора да имате гел за суво миење раце. Истурете малку на клучот, полека турнете го во бравата и почекајте десет секунди алкохолот од гелот да го стопи мразот во бравата. Треба да се отклучите без проблем. Ако клучот сè уште се држи, извадете го и повторно нанесете гел. Истиот ефект ќе го постигнете и со медицински алкохол, па ако автомобилот ви е блиску до дома, вратете се да земете алкохол и брзо ќе ја одмрзнете бравата.

Загрејте го клучот со запалката

Ако имате запалка со вас, можете да го решите проблемот со неа. Загрејте го малку делот од клучот што влегува во бравата. Кога ќе го ставите внатре, мразот брзо ќе се стопи, па лесно можете да ја отклучите вратата.

Scroll to Top