Како раскинуваат нарцисите: сурово и непредвидливо

Нарцисите се многу сурови. Тие се држат за „жртвата“ како пијавици и си играат со нивните чувства. И тие се најлоши кога ќе раскинат. Како раскинуваат нарцисите?

Секој кој некогаш бил во врска со нарцис ќе ви каже дека тоа не е пријатно искуство. И дека оваа врска нема иднина. По раскинувањето со нарцис, ќе останете изгубени и сами. А самото раскинување е приказна за себе. Знаеме дека нарцисите никогаш не грешат и дека се убави – барем во нивните очи. Но, нарцисите се сложени и можат да делуваат многу непредвидливо. Кога ќе решат да си поигруваат со емоциите на една личност, тоа го прават со желба. Се додека не им здодее и не сакаат да преминат на следната жртва.

Како раскинуваат нарцисите: Мислат само на себе
Нарцисите обично раскинуваат кога врската станува здодевна или чувствуваат дека премногу се бара од нив. Ќе бегаат со брзина на светлината кога ќе стане тешко и ќе треба да се соочат со проблеми. На пример, ако нивниот партнер наеднаш сериозно се разболи и тоа може да трае извесно време, поголема е веројатноста да ја прекинат врската отколку да останат. Причината? Нарцисите не знаат како да дадат поддршка.

Како најчесто раскинуваат нарцисите?

1. Веќе пронајде замена
Малку е веројатно дека нарцисот ќе издржи долго без некој со кој ќе си игра како што правеше со вас. Веројатно веќе нашол нова жртва пред да ви каже дека сака да раскине.

2. Започнува борба за прекин на врската
Друг вообичаен начин на кој нарцисистот ќе ја прекине врската е да иницира огромна борба и, се разбира, да ја префрли целата вина на вас. Ќе испадне дека вие сте конфликтната личност која многу го повредила, наместо спротивното. На нарцисите им е лесно да се преправаат дека се повредени, а вистината е дека тоа го прават постојано.

3. Те демнат
Без разлика што тие го иницираа раскинувањето, честа појава е и после тоа да не ги оставаат на мира жртвите. Во нивниот изопачен ум, поранешниот партнер е „нивната сопственост“ и нема право да биде среќен со некој друг. Затоа го демнат својот поранешен партнер на социјалните мрежи или – поморничавиот – и физички го следат секој негов потег.

Scroll to Top