„Ќе ги стерилизираме со хемикалии во храната“ – текст во „Њујорк тајмс“ од 1946 година

На 4 ноември 1969 година е објавен специјален текст во американскиот весник „Њујорк тајмс“, во кој авторот Гладвин Хил повика на употреба на хемикалии за стерилизација на населението.

Според текстот, тие треба да бидат дел од синџирот на исхрана, само за да се постигне глобалистичката цел за човечка депопулација.

Тој текст со наслов „Најавена стерилизација по пат на хемикалии во храната“ дојде од уште еден со еден: „Биолошки стрес потребен за спречување на растот на населението“.

Далечната 1969 година на 4 септември „Њујорк тајмс“ објави текст во кој многубројни крстоносци на депопуларизацијата, како што ги нарекуваат во текстот, предупредуваат на нужноста од стерилизација на населението за да се спроведе целта на глобалистите, односно депопулацијата.

Текстот е со наслов „Најавена стерилизација преку хемикалии во храната“, проследен со поднаслов „Биолог ја истакна важноста од контролата на растот на населението“.

Во тој текст се цитира доктор Паул Ехрлич од Универзитетот „Стенфорд“, кој е заговорник на депопулацијата и советник за наука на тогашниот претседател на САД, Ричард Никсон, доктор Ли Дубриџ, кој изјавил дека контролата на популацијата мора да биде примарна задача за секоја влада.

Доктор Ехрлич во текстот тврди дека владата треба да биде задолжена за репродуктивните права, односно дека таа треба да има право да одлучува кој ќе се размножува, а кој ќе се стерилизира.

За да се постигнат целите за стерилизација, тој биолог повика на итно воспоставување сојузна популациска комисија (денеска постојат вакви комисии во делови од светот) со голем буџет за пропаганда“, наведува „Њујорк тајмс“.

Исто така, повика на додавање привремен стерилизатор во храната или водата за да се предизвика потребната неплодност.

Natural.news порталот истакнува дека Американците се несвесни како целите за депопулација од 1960 година сѐ уште се во полн замав во САД, но и пошироко.

Некои од начините за постигнување на стерилизацијата и депопулација вклучуваат:

  1. Тајни генетски модификации на посевите за да се намали машката плодност;
  2. Контролирана употреба на отровна жива во инјекциите против грип за да се зголеми бројот на спонтани абортуси;
  3. Центри за абортус Planned Parenthood, кои целат на малцинските заедници за да се изврши прочистување на расата (евгеника);
  4. Планирана намерна употреба на состојки во прехранбената индустрија, кои предизвикуваат рак, вклучувајќи и натриум нитрат во преработката на месото, со што се предизвикува прерана смрт, и рапидно се шират болестите што секојдневно убиваат голем број луѓе.

 

 

Scroll to Top